Onsdag kveld ble det kjent at ett besetningsmedlem om bord på KV Andenes hadde testet positivt for COVID-19. Nå er resten av besetningen testet, uten funn av ytterliggere smittetilfeller.

- Torsdag formiddag ble resten av besetningsmedlemmene om bord på KV Andenes testet for COVID-19, etter at ett besetningsmedlem fikk påvist smitte onsdag. Prøvene er nå analysert ved UNN i Tromsø. Ingen av prøvene var positive. Videre oppfølging vil skje i tett samråd med helsepersonell, melder Kystvakten.

4. august, før noen visste om kronasmitten om bord, plukket skipet opp seks havforskere på Bjørnøya, i regi av Norsk Polarinstitutt, som ble med til Tromsø. Sjef for operasjonsavdelingen i Kystvakten, kommandørkaptein Birger Ingebrigtsen, sier til Kyst og Fjord at de seks forskerne er informert og vel ivaretatt. - Vi har anbefalt karantene også for disse seks, sier han.

KV Andenes har en besetning på 62, og er fremdeles i karantene i henhold til Folkehelseinstituttets tilrådninger. Besetningsmedlemmer med symptomer er satt i isolasjon på land på militært område.

Forsvaret har etablerte rutiner og prosedyrer for å håndtere smitte blant ansatte og vernepliktige. Smittetilfellet på KV Andenes blir håndtert på en ryddig og profesjonell måte for å minimere risiko for videre smitte til samfunnet.

KV Andenes har vært på tokt i fiskevernsonen ved Svalbard siden 24. juli.