Han fisker fra båten «Fidel» og ble onsdag utnevnt til Årets kvalitetsfisker av Norges Råfisklag. Jensen mottar prisen for sin trofaste kamp for kvalitet både gjennom sitt virke som fisker og som kvalitetsdebattant i en rekke fiskeriforum, melder Norges Råfisklag.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker utropte onsdag Paul O. Jensen til Årets kvalitetsfisker gjennom en videohilsen med gratulasjon og hurrarop.

- Han er et forbilde for andre fiskere og gjør en fantastisk viktig jobb som andre kan lære av, sa Aspaker.

Statuetten ble overrakt av Råfisklagets styreleder Johnny Caspersen.

- Kvaliteten på fisken kommer fra det som er mellom ørene på fiskeren, og Paul O. Jensen har det definitivt mellom ørene, sier styreleder i Norges Råfisklag Johnny Caspersen. – Jensen fisker med garn, en brukstype som sjelden er gjenstand for skryt. Måten han bruker garnene på gir en topp kvalitet og kan selges som den beste ferskfisk ut i markedene. Samtidig har han i mange år ført en utrettelig kamp for kvalitet gjennom sine ulike tillitsverv. Han er virkelig et forbilde i sin trofaste kamp for kvalitetsarbeid på havet.

Nøkkelen til kvalitet på fisken ligger i skånsomt fiskeri. Med garn kan man oppnå svært god kvalitet dersom man «stubber», altså lar garnene bare stå kort tid i havet før de dras opp. Dette krever en ekstra innsats og tålmodighet fra fisker. I tillegg må fisken bløgges, blø godt ut og kjøles umiddelbart. Man skal ikke prate råstoffhåndtering lenge med årets prisvinner før man skjønner hvor viktig dette er for ham.

Jensen er opprinnelig fra Senja, og bor i Tromsø kommune. Han leverer det meste av fisken i sitt nærområde og hovedsakelig til Norway Seafoods i Tromvik.

- Dette er en svært gledelig nyhet! sier plassjef i Norway Seafoods Torbjørn Lakseide. – Jeg er lykkelig hver gang jeg ser «Fidel» nærmer seg kaia. Jensen er en viktig kvalitetsfisker for oss og han viser hver dag at garn kan være et godt redskap når det brukes rett. Det er svært fortjent at Paul får prisen.

Jensen fisker med garn om vinteren og med juksa når torsken ikke lengre er å få på garn. Han fisker om natta og leverer om morgenen.

- Han stubber så bra at det ikke finnes garnmerker på fisken og det finnes ikke farge på isvannet når han leverer. All fisken hans går til merkevaren SKREI eller blankpakking, sier råstoffsjef ved Norway Seafoods Tromvik Torbjørn Johansen.