Det sier han til Kyst og Fjord. Fiskarlagslederen hadde onsdag kveld møte med næringen på Leknes, der de lave prisene og andre problemer var oppe til debatt.

- Så kommer dette oppå alt det andre, sier han.

Reidar Nilsen vil ikke uten videre si at slaget er tapt og at folk må forberede seg på petroleumsinstallasjoner langs land. Han understreker at det har hendt at områder har vært gjennom konsekvensutredning uten at de har blitt åpnet for produksjon, selv om det tilhører unntakene.

- Det har vært gjort et grundig arbeid i forbindelse med kunnskapsinnhentingen om fiskeriene i Lofoten. Denne rapporten dokumenterer hvor viktig næringen er, legger han til.

- De fleste negative reaksjonene så langt er fra miljøorganisasjoner. Er dette en mulig næringskonflikt eller miljøkonflikt slik du ser det?

- Miljøorganisasjonene har sin agenda. Ofte reagerer de slik at vanlige folk har vansker med å følge dem, men noen lar seg selvsagt rive med, sier Nilsen.

- Hvorfor kommer denne kursendringen nå?

- Slik det ser ut på meningsmålingene, så kan det komme ei regjering som likevel går inn for konsekvensutredning i Nordland VI, Nordland VII og Troms II, så de har vel det og i tankene, sier han til Kyst og Fjord.