Bestefar var fisker, men det blir helt feil å si at jeg er fra en fiskarfamilie, sier unggutten, som går helt nye veier i forhold til sine jevnaldrende. Nå drømmer han om egen båt, og kanskje rederi.

Mye skjer tilfeldig i denne verden. For Mathias begynte det med Operasjon Dagsverk i ungdomsskolen. Han skulle jobbe én dag i en lokal bedrift, og tjene 200 kroner til et internasjonalt hjelpeprosjekt. Han fikk tilslag om bord på 20 meterlange «Andenesværing» og ble med på snurrevadfiske. Det trigget. Dagen på havet var noe av det artigste han hadde vært med på; fisketuren ga så til de grader mersmak at han snart hadde mast seg til praksisplass om bord. Fire dager i uka gikk han på skolen, den femte var han om bord i fiskebåten. Hver uke.

- Naturfag, matte, engelsk, norsk og gym tar jeg her sammen med jentene som har andre studieretninge. Programfagene tar jeg på nettet. Jeg holder kontakten med lærerne via MSN og mailer stadig oppgavebesvarelser til Lofoten etter gitte tidsfrister. Det er egentlig ikke noe hokus-pokus, dette går helt greit, sier han.

Mer i papiravisa