Prisen ble delt ut på Råfisklaget sitt jubileumsårsmøte i Tromsø onsdag.

- Vi gjør det veldig enkelt. Vi tenker kvalitet, sier Holger Nilsen.

- I og med at vi er to så gjør vi det sånn at en drar og en tar vare på fisken. Det er nå stort sett det vi gjør. Ja, og så har vi sett hvor viktig det er å ha med is. Det blir målt temperatur i mottakskontrollen. Når vi har med is holder fisken null grader og de gangene vi ikke får tak i is, holder den fire. Vi ser jo at det utgjør en stor forskjell, så har vi muligheten tar vi med is uansett hvor kaldt det er, føyer Bård Roar Johnsen til.

Nå er det ikke bare arbeidet om bord i båten som er spesielt for det lille båtlaget. De går ut klokken to om natten og er på land klokken ti på formiddagen. Da er det stille på sløyelinjene, så de får god plass til å ta vare på fisken sin. Hjelp får de fra Greta, Holgers kone og to spreke pensjonister.