Arbeiderpartiledelsen slår fast at det ikke skal gå an å organisere seg bort fra forpliktelsene, skriver Vesterålen Online.

De besøkte Norway Seafoods anlegg på Melbu, nestleder i Arbeiderpartiet Trond Giske, fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap), Aps fiskeripolitiske talsperson Ingrid Heggø, samt ordfører og varaordfører i Hadsel Siv Aasvik og Kurt Jenssen (Sp).

Ap har fått høre det gjentatte ganger etter at daværende fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen i 2010 godkjente omorganiseringen av Aker Seafoods, hvor man skilte den inntektsbringende virksomheten til sjøs fra den kostnadskrevende driften på land. Resultatet ble Havfisk og Norway Seafoods, skriver nettstedet.

- Siv Aasvik har minnet oss på det mange ganger, innrømmet Ingrid Heggø.

Ap-politikere i Hadsel advarte i 2010 mot at Aker-konsernet ville bruke omorganiseringen til å kutte i den delen av virksomheten som var minst lønnsom.

- Det er et viktig poeng. Vi kan ikke godta at man organiserer seg bort fra samfunnskontrakten man har inngått. Vi er klare på at man fikk lov til å skille selskapene, men vi ser på dette som en virksomhet, sa Aps fiskeripolitiske talsperson Ingrid Heggø, ifølge vol.no.

- Vi kjenner innholdet i saken, og både lokalt og på fylket har Arbeiderpartiet vært klare på at det skal være virksomhet både på land og på sjøen, sa Ap-nestleder Trond Giske.