Nybåten har fått det megetsigende navnet "Hav", og er nummer 47 i Viknaslippens byggenummerserie. Den 10,99 meter lange båten er konstruert av Marin Design AS, og er rigget for garnfiske. Båten er av typen MD 36 FV, med slingrekjøler produsert og montert av Viknaslipen AS for en behageligere hverdag i tung sjø.

Fartøyet har en totalkostnad ved bestilling i dag på rundt 10,5 millioner kroner.

«Hav» leveres med to tomannslugarer, bysse, messe og bad. Lasterommet er på 24m3, og rommer inntil 17 containere som letter transporten. Lasterommet er også klargjort for bulk med skyveskott.

Total byggetid for fartøyet var i underkant av et halvt år.

Fremdriftssystemet ombord består av en Scania D9 femsylindret rekkemotor på 300 HK koblet med et Marine Gear 168 C. Drivlinjen er levert av Nogva Motorfabrikk.

Også denne gang har mange lokale aktører bidratt i byggingen:

De lokale firmaene Elcom og Navteq har stått for henholdsvis elektrisk installasjon og installasjon av elektronisk utstyr og instrumenter, mens Bjarne Hopen verksted har levert aluminium til nybygget.

Den lokale rederen har også tidligere fått bygget båt hos Viknaslipen, BN 6 «Havblomst» på 12,98 meter ble satt i drift i 2008, og rederen har vært veldig fornøyd med denne.

Kom tilbake

– «Havblomst» har fungert godt, og i samarbeid med Viknaslipen har vi funnet de beste løsningene for «Hav». Det er en stor fordel å bygge hos et lokalt verft, og med fleksibiliteten jeg har blitt møtt med hos verft og underleverandører har vi gjort grepene som trengs underveis for at båten skal bli akkurat slik jeg vil ha den, sier Odd Kristian Myhre i en pressemelding.

Familiebedrift

Han forteller videre at det er sønnen Olav som blir skipper på nybygget, mens han selv skal drive videre med «Havblomst».

– Olav blir ferdig med utdannelsen i disse dager, og har vært med på å utforme det nye fartøyet fra første dag. Han har vært med på fiske siden han kunne gå, og er allerede en meget erfaren fisker. Vi har én fisker og én lærling med som mannskap i tillegg, forteller han.

Nok å gjøre

Viknaslipen har tre bygg som skal leveres før februar 2020, og har nylig tegnet kontrakt med Havbåra AS, Myre i Vesterålen om bygging av en 19 meter lang fiskebåt som vil sikre full sysselsetting i hele 2020, men har fortsatt rom for flere oppdrag.

- Viknaslipens årsresultat for 2018 er positivt for første gang på flere år, og verftet er godt rustet for fremtiden. Vi vurderer nå bygging av nye haller for produksjon av mindre fartøy og deler for å frigjøre eksisterende haller til produksjon av de større båtene, skriver daglig leder Stig Morten Paulsen i pressemeldingen.