Politiet og Hovedredningssentralen satte så i gang en leteaksjon i Molde kommune.

Det meldte Romsdals Budstikke først.

Politiet opplyste nylig at fiskeren har blitt funnet i styrhuset på den forliste båten, melder Romsdals Budstikke.

Politiet har assistanse fra Kystvakta som brukte en ROV for først å finne båten.

Kystvakta vil nå sette inn alle ressurser på å hente opp mannen fra båten.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge opplyste til Kyst og Fjord klokka 07 i dag, at de pårørende vil bli orientert av politiet om søket tidlig onsdag.

Båten mannen brukte, er en lys gul Mørebas med grønn kalesje, melder Romsdals Budstikke kl 7.30 i dag.

– Båten ble funnet i søksområdet, i området mellom Nesjestranda, Veøya og Sekken, opplyser operasjonsleder i politiet, Tor André Gram Franck, til Rbnett.

Han sier det ble observert olje på sjøen der båten ble funnet, og funn av redskaper i fjæra nært der båten er funnet.

Aksjonen startet da de pårørende lyktes ikke å komme i kontakt med mannen, og varslet dermed politiet.

– Det er en eldre mann som dro ut i dag tidlig for å fiske. Han har ikke kommet hjem, og familien varslet oss om dette litt over klokken 16. Vi har ikke funnet spor av verken han eller båten så langt, sa operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt Arild Reite til VG klokken 17.15.

Alle nødetater er i sving i og rundt Romsdalsfjorden for å finne mannen.

Natt til onsdag er det funnet en båt på rundt 100 meters dybde, som passer til beskrivelsen av den savnedes båt. De pårørende er orientert om funnet, sier operasjonsleder Tor André Gram Franck til VG.

– Når det blir dagslys vil det bli gjort ytterligere søk i området i og rundt båten. Det vil også bli lagt en plan for det videre søksarbeidet på land når det blir dagslys. Det har i går kveld og natt blitt søkt av store områder rundt øyer, holmer og landområder, skriver han i en oppdatering rundt klokken 05.30.

Søket har vært omfattende, og har ifølge politiet dekket hele fjordsystemet på sørsiden av Molde i området Moldefjord, Storfjord og Karlsøyfjord.

Hovedredningssentralen organiserer leteaksjonen.

– Vi har vært overde områdene som er aktuelle en gang med masse ressurser, og starter nå på en ny runde i samme området. Vi har ingen indikasjoner på at mannen eller båten har bevegd seg utenfor området vi søker i Romsdalsfjorden, sa Middelthon i Hovedredningssentralen Sør-Norge til VG rett over klokken 19.

– Håpet er at han er i god behold, men vi søker nå aktivt med mye ressurser for å finne mannen.