Lokalet på 360 kvadratmeter skal ikke bare være restaurant, men også en liten «fabrikk». Tidligere har Pettersen solgt fisk fra båten og fiskebilen, men etter hvert kan fiskebil-konseptet bli utvidet, skriver Finnmark Dagblad.

- Vi tenker å kunne starte å produsere sjømatprodukter selv for å selge i butikken, men også via fiskebilene til Alta og Lakselv, sier Pettersen, som planlegger å ansette opp mot syv personer til «fabrikken».

Stor interesse

Fiskeren, kjent som både revyartist og som landsstyremedlem i Norges Fiskarlag fra 2013 til 2015, planlegger også at restaurant Havørna skal kunne levere is til den lokale fiskeflåten.

- Vi skal sette inn en ismaskin som skal kunne produsere mellom 1500 og 1800 kilo is om dagen, sier han.

Planene er mange, og mens Havørna tar form, har interessen fra fjern og nær økt. Hvordan det skal se ut til slutt, er en stor hemmelighet, men her skal i alle fall ikke mangle maritime effekter. Totalt har Pettersen investert 8 millioner kroner i drømmen, skriver avisen.