- Et slikt fiske som dette har jeg aldri vært med på i mine 22 år som skipper, sier Trond Guldteig fra Uthaug i Ørland kommune i Sør-Trøndelag når han kommenterer det torskefisket som han deltar i akkurat nå.

Skipperen og hans mannskap leverte nylig på Myre i Vesterålen med «M/K Svendsen Senior» for å levere dagens fangst. Mannskapet på tre smiler lurt der de står på dekket som er fylt med stor fin skrei. De har da også grunn til å smile for denne dagen har de en fangst på 10.000 kilo i lasten.

- Dette er rene eventyret. Havet koker av torsk og det er nesten som det er for mye fisk i garnene nå vi drar dem ombord. Jeg har aldri opplevd et slikt torskefiske i løpet av de årene jeg har vært fisker. Her får alle fisk, samme hvilken brukstype de fisker med. Til tider er det så mye fisk at vi kan ha problemer med å håndtere alt, sier Guldteig til avisa Fosna-Folket.

I løpet av denne uken har de fisket på flere båter og har levert 70 tonn med torsk. Det vil si at de har fisket for vel 1 million kroner denne uken.