- Joda, vi får noen reaksjoner på dette med alderen. Men vi satser jo på denne næringa, og har tenkt å bli i den en god stund framover. Da er det også naturlig å tenke på dette med rekruttering og lærlinger, sier Dag Øyvind Ingilæ til Kyst og Fjord.

«Unik bedrift»

De to kjøllefjordfiskerne frister med «unik mulighet i en unik bedrift» for lærling med god arbeidslyst og moral. Opplæringa vil i hovedsak foregå rundt garnfeltene på Nordkyn og Nordkapp og de to ser for seg at lærlingen etter hvert vil kunne søke ut fiskeskippersertifikat med fartstid fra «Silje Marie». Læreplassen er ledig fra juni.

Rekrutteringskvote

Ingilæ fikk rekrutteringskvote i 2013 og gikk deretter til anskaffelse av aluminiumsbåten

fra 1992. Nå driver han samfiske sammen med William. I oktober-november i fjor ble båten godkjent som opplæringsbedrift, som en av bare tre-fire godkjente opplæringsbedrifter i Finnmark! Det betyr at de, i motsetning til de aller fleste andre fiskefartøy med lærling om bord, ikke trenger å gå igjennom et opplæringskontor for å oppfylle læringskriteriene.

Opplæringsansvarlig i rederiet er for øvrig Tomas Sagen, far til William.

Solid kvotegrunnlag

Med refordelinga som kom for noen dager siden, og inkludert lærlingekvote, regner de to med å få ei samlet torskekvote på 165-170 tonn.

LES MER I PAPIRAVISA