Fem år har utviklingen tatt for NorLense på Fiskebøl, skriver Lofotposten.

Den har blitt testet i Nordsjøen, USA, Hadselfjorden og i Gavlfjorden mellom Langøya og Andøya. I tillegg har Kystvaktens KV «Heimdal» hatt en trål ombord siden januar i fjor.

– Helt fra gründer Torstein Hansen konstruerte de første oljelenser for 40 år siden, har vi hatt som mål å være best i klassen. Hele veien er vi på jakt etter olje som søles på havet. Da gjelder det å ha gode nok lenser for å samle oljen, sier Hugo Guttorm Svendsen til avisen.

– Den er som et kinderegg; tre-i-en-løsning som samler, konsentrerer og lagrer oljen i en og samme operasjon. Det er enkelt å skifte til ny pose fra sjøen eller fra fartøyet. Her er automatisk luftfylling på utstyret som krever minimalt personell og er lett å sette ut, sier Hugo Svendsen og fortsetter:

– Det som kanskje er mest spesielt er at vi har sterkt fokus på kyst og strand. Utsleppet skjer i kystnære områder, og operatøren trenger ikke å ta oljen opp i båt, og velger heller å slepe posen inn til land hvor den blir tatt hånd om, sier prosjektlederen.