I 1999 spiste en gjennomsnittlig nordmann38 kgfisk i året og63 kgkjøtt og innmat. I 2011 var disse tallene henholdsvis 34 og75 kg. Det betyr at nordmenn nå spiser mer enn dobbeolt så mye kjøtt som fisk

- Vi ser dessverre også at forbruket av fisk ikke har økt slik man ønsker. Det hadde vært en fordel om forbruket av fisk økte i stedet for forbruket av kjøtt, sier fungerende assisterende direktør i Helsedirektoratet, Knut-Inge Klepp.

I en rapport fra Helsedirektoratet fortelles det at forbruket av kjøtt har økt betydelig over lengre tid. I perioden fra 2010 til 2011 økte kjøttforbruket fra 74 til 75 kilo per person. Forbruket av smør og fløte har økt de siste årene. Samtidig velger folk i større grad fete ostetyper. Rapporten viser også at det skjer en positiv utvikling i forhold til inntak av frukt og grønt.

- Inntaket av grønnsaker har økt med hele 2 kilo per person fra 2010 til 2011. Dette er en gledelig utvikling som gir helsegevinst på sikt. Frukt, bær og grønnsaker er viktige i kostholdet fordi de kan bidra med å forebygge en del typer kreft, hjerte- og karsykdommer, forteller Klepp.