Målet er å etablere en slagkraftig næringsorganisasjon i nordre Nordland.

- Etter å ha sett på flere mulige samarbeidsformer og partnere har selskapene funnet frem til at en fusjon mellom disse to vil være ideelt for å kunne skape et stort utviklingsselskap og kunnskapspark i en større region i nordre Nordland, sier daglig leder i Hadsel Vekst og styreleder i Fiskeriparken Svein Egil Stavem til Vesterålen Online. Han får støtte av styreleder Hugo Olsen i Hadsel Vekst.

- Her er det snakk om å få systematisert innsatsen, og følge opp myndighetenes ønske om større innovasjonsenheter. Både Hadsel Vekst og Fiskeriparken har stått i fare for å bli utkonkurrert av større innovasjonsmiljøer, og gjør dette grepet for å bli sterkere, sier Olsen.

Fiskeriparken AS hadde i fjor en omsetning på 7,2 millioner kroner, og med et resultat før skatt på 0,3 millioner. Selskapet har flere eiere, med Hadsel Vekst AS (26,94 prosent), Cermaq Norway AS (15,29 prosent) og Gunnar Klo AS (8,42 prosent) som de største.

Hadsel Vekst AS hadde i fjor en omsetning på 3,5 millioner kroner, og med et resultat før skatt på 0,2 millioner. Eiere er Hadsel kommune (50,2 prosent) og Trollfjord Kraft (49,8 prosent).

Fiskeriparken AS blir overtagende selskap og Hadsel Vekst AS overdragende selskap i fusjonen.