Aasta Hansteen-feltet ligger på Vøringplatået, cirka 300 kilometervest for Bodø og blir den tredje store utbyggingen utenfor Nordland. Den største gassreserven er Luva, som BP fant i 1997. Dette funnet er senere supplert med to mindre funn.

En utbygging regnes som et betydelig skritt for petroleumsleting i Norskehavet. Aasta Hansteen ligger også tett opp mot Nordland 6 som er et av de omstridte områdene som siden 2001 har vært stengt for leteboring. det betyr at man har infrastruktur også for den regionen.

Seniorrådgiver Kjell Giæver i Petro Arctic vil ikke kommentere opplysningene om at planene overleveres i morgen. - En framtidig utbygging vil ha store ringvirkninger, mener seniorrådgiver Kjell Giæver i Petro Arctic til Avisa Nordland.

Giæver viser til at man med Aasta Hansteen, Nornefeltet og Skarv som nylig ble satt i produksjon, har tre store olje- og gassfelt utenfor Nordland, skriver avisen.

Det betyr at volumene av potensielle leveranser vokser til et nivå, der man for alvor snakker om å ha etablert et stort og varig marked.