Elisabeth Aspaker (H) svarer dermed på kronikken fra folkeaksjonen Gjenreis Kystnorge har publisert i flere aviser, blant annet i Kyst og Fjord.

– Påstandene er tatt ut av lufta, skriver hun i et svar som er lagt ut på nettsidene til Bladet Vesterålen.

- Jeg vil at fiskere skal bruke tiden sin i båten, ikke foran pc-en og på advokatkontorer og derfor er jakten på slike tidstyver for næringen, noe jeg har vært opptatt av fra dag en.

- Det er med stor undring jeg leser uttalelsene fra folkeaksjonen Gjenreis Kystnorge. Påstanden om at fiskerettigheter nå vil kunne omsettes på børsen og havne på utenlandske hender er tatt fullstendig ut av luften og har ingen rot i virkeligheten.

- Få næringer er mer gjennomregulert enn fiskerinæringen. Slik må det være. Fiskerne høster av fellesskapet ressurser.

- Men nettopp derfor må vi ha et våkent øye for unødvendige regler som ikke har en praktisk betydning, men bare skaper ekstra byråkrati. Jeg vil at fiskere skal bruke tiden sin i båten, ikke foran pc-en og på advokatkontorer og derfor er jakten på slike tidstyver for næringen, noe jeg har vært opptatt av fra dag en, svarer hun blant annet ifølge Bladet Vesterålen.

- Frykten for at fiskekvoter skal omsettes på børs og kan havne på utenlandske hender er helt ubegrunnet, avslutter Aspaker overfor avisen.