Ifølge en undersøkelse Norstat har gjennomført for KIWI, har 4 av 10 nordmenn planer om å spise mer fisk i 2015 enn i fjor. Skal vi tro salgstallene, ligger det an til at nyttårsforsettet holdes, melder NewsDesk.

Skreimølje

Det har åpenbart en sammenheng med at dagligvarebransjen nærmest har kappes om å markedsføre norske fisketilbud. Skreien har blant annet fått et fokus i Norge om aldri før, og god gammeldags skreimølje er i ferd med en svært populær rett som alle vil teste ut.

Knuser mytene

- Alle vet at fisk er sunt. Samtidig tror vi det er mange myter knyttet til fisk, som at det er dyrt, vanskelig å tilberede og at det ikke smaker godt. Derfor er det gledelig at så mange nordmenn forteller at de vil spise mer fisk i år, og at så mange ser ut til å følge opp nyttårsforsettene sine. At vi har over 60 prosent vekst i salg av fersk fisk hittil i år, sammenliknet med i fjor, er et godt tegn, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.