Den norske laksenæringen blir generalsponsor til Norges Cykleforbund.

– Dette er den mest omfattende samarbeidsavtalen for norsk sykkelsport noensinne, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til seafood.no.

Samarbeidsavtalen mellom Norges sjømatråd og Norges Cykleforbund inkluderer en rekke arrangementer og aktiviteter i regi av sykkelforbundet. De neste årene vil norsk laks stå i sentrum under Sykkel-NM, Norgescupen, Tour of Norway, Tour de Fjords, Tour of Norway for Kids og ikke minst under Sykkel-VM i Bergen i 2017. I tillegg viderefører laksenæringen samarbeidsavtalen med Arctic Race of Norway.

- Avtalen med sykkelforbundet sikrer idrettsaktivitet der verdiene i laksenæringen skapes. Selskapene i næringa er i dag viktige bidragsytere til lokale og regionale aktiviteter langs hele kysten. Nå styrker vi vårt samfunnsengasjement gjennom en felles avtale som kommer toppen og bredden i den norske sykkelsporten til gode, sier kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen i Norges sjømatråd.

- Stolte og beæret

For Norges Cykleforbund er avtalen viktig for å kunne videreutvikle sykkelsporten i Norge.

- Laks er viktig for Norge. Vi er veldig stolte og beæret av at en så viktig aktør ønsker å satse så tungt på norsk sykkelsport. NCF sin visjon er «Sykkelglede for alle» og vi mener denne avtalen vil føre oss nærmere det målet. Dette er tidenes største avtalen for Norges Cykleforbund, sier en fornøyd Tiedemann Hansen.

Laksetrøye

Med den nye avtalen vil norsk laks og den røde laksetrøyen bli et fast innslag i norske sykkelritt.

- Etter at vi innførte den røde laksetrøyen under Arctic Race of Norway i 2015 har vi fått stor oppmerksomhet i inn- og utland. Suksessen under Arctic Race er en av grunnene til at vi nå øker satsingen på sykkel. Fremover vil laksetrøyen være et fast innslag i norske sykkelfelt, sier bransjeansvarlig for laks i Norges sjømatråd, Bjørn-Erik Stabell.

For sykkelforbundet er det en naturlig kobling mellom sunn mat og sunn idrett.

- Norsk laks er et sunt og godt produkt som mange syklister er glade i. Gjennom samarbeidet med laksenæringen vil vi sette norsk laks på menyen under de største konkurransene i Norge. Her har utøvere og publikum mye å se fram til, sier Tiedemann Hansen.

Den nye avtalen trådte i kraft 1. mai 2016 og har en varighet ut sesongen 2018.