– Først trodde vi ikke at det var så mye. Det kunne se ut som det var 25 fisk i nota. Men da vi fikk nota opp på siden av båten ville det ikke ta slutt. Det var helt spesielt, sier Hillersøy til Bergen Tidende. Tunfiskene veier mellom 170 og 300 kilo, og ifølge avisen kan én fisk være verdt 60.000 kroner. Nå venter hele Norge på å få høre om fangstverdien.

Fredagens fangst vest for Ona i Møre og Romsdal er resultat av skipperens tålmodighet. For to år siden var Hillersøy fra Bulandet i Sogn og Fjordane den første i landet som fikk forsøkskvote på makrellstørje. Det endte null størjer og en halv million kroner i tap. Båten var den eneste som fikk være med på eventyret, etter at 28 båter hadde kjempet om kvota på 30 tonn, men vinnerloddet var ikke noe vinnerlodd likevel.

I fjor var det ikke uvanlig å få størje som bifangst i makrellnota, og Fiskeridirektoratet ba fiskerne styre unna områdene der størja stod. Likevel var det liten interesse for å melde seg på. To fartøy deltok; opplæringsfartøyet «Skulebas» og ringnotfartøyet «Kamøyfisk», fortsatt med magert resultat.