Finansieringen er nå på plass, ved at Innovasjon Finnmark har bestemt seg for å støtte etableringen av bedriften i Båtsfjord, skriver Finnmark Dagblads nettutgave.

– Nå er jeg strålende fornøyd. Jeg har fått melding om at finansieringen nå er på plass, og dermed er jeg ganske så sikker på at vi får mellom 20 og 30 nye arbeidsplasser her til høsten.

Det sier ordfører i Båtsfjord kommune, Geir Knutsen.

Det bekrefter også Innovasjon Norge.

– Vi har nå fattet vedtak om å finansiere etablering, bygging og oppstart av bedriften i Båtsfjord, sier Stein Mathisen, direktør i Innovasjon Finnmark.

I den nye bedriften skal man lage høyproteinsprodukter av fiskeavskjær som hode og rygg. Fra før finnes det bare en slik bedrift i Norge. Den ligger i Kvalsund, og eies av islandske Ice Group, som også er blant dem som står bak den planlagte virksomheten i Båtsfjord. Mathisen mener etableringen vil føre til at Båtsfjord får en unik rolle i fiskeri-Norge.

– Båtsfjord vil bli et komplett fiskerisamfunn, der de produserer hvitfisk, mel og olje, og biprodukter som det er snakk om nå. Det betyr at hvis du leverer en torsk til Båtsfjord, så vil det bli penger av hele fisken. Det er jo utrolig gøy å få være med på noe sånt, sier han.

I spissen

Den oppfatningen deler ordfører Geir Knutsen.

– Vi kommer til å lage produkter av det som i dag hives på sjøen. Det er et godt tiltak, sier han.

Han tror at det fram i tid vil bli forbudt å dumpe fiskeavfall i havet, og da mener han Båtsfjord vil stå sterkt.