Tre menn druknet i forbindelse med fiske fra fritidsbåt i oktober. En far og sønn i 80- og 60-årene druknet utenfor Egersund i Rogaland i forbindelse med hummerfiske. En krabbefisker i 30-årene ble funnet omkommet etter at båten hans ble observert tom i Sunnfjord i Vestland, melder Redningsselskapet på sine nettsider.

Flest ulykkerer fra land

Tre personer omkom etter fall i sjøen fra land forrige måned. To av ulykkene skjedde i Vestfold og Telemark der en mann i 60-årene ble funnet på Svelvikstranda, og en eldre kvinne ble funnet i sjøen i Sandefjord sentrum. En mann i 20-årene har vært savnet i Aurland i Vestland siden 8. oktober, og er antatt omkommet etter å ha falt ned en skrent og ut i Sognefjorden.

Så langt i år er 51 prosent av drukningsulykkene relatert til fall fra land, og Redningsselskapet ber nå alle om å tenke på egen sikkerhet når de ferdes nær sjø og vann.

22 prosent yrkesrelaterte

I tillegg til fall fra land har 27 prosent av årets drukningsdødsfall skjedd i forbindelse med bruk av fritidsbåt. 13 prosent druknet under bading. De resterende ulykkene er fordelt på dykking, fall gjennom isen og fra yrkesbåt, opplyser Redningsselskapet.