Den norske sjømatlogoen er lett gjenkjennelig under klistremerket med «Blåskjell fra Krim». Siden Russland nå har innført importforbud på norsk sjømat, merkes dermed de med opphav på Krim. Skjønt hav og opphav, russerne selv ler av denne fordekte virkeligheten og skjønner meget vel hvilket hav og opphav det er snakk om.

Ifølge avisa Aftenposten var det journalist Jelena Afanasjeva i Radio Ekko Moskva som reagerte først, da en av radioens lesere og lyttere brukere mandag fant norske blåskjell i en stor matbutikk i Moskva.

- Hvordan kan norske blåskjell bli til blåskjell fra Krim, spurte hun.

Journalisten skriver i sin blogg, ifølge Aftenposten, at hun selv tidligere har kjøpt norske blåskjell, med produksjonsdato etter at sanksjonene ble vedtatt.

Prisen var 365 rubler pr. kilo, det vil si rundt 60 kroner og 50 øre. Afanasjeva skriver videre at prisen på blåskjellene merket «Norge» og «Krim» er nøyaktig den samme.

- Folk i Krim vet hvordan de skal gjøre forretninger. Snart får vi både Krim-kveite og fersk laks fra fjordene i Sevastopol, sier en annen leser av bloggen, ifølge Aftenposten.