- Kystverkets sjøtrafikksentral i Horten har fått en rekke meldinger om trær og vrakrester i sjøen etter ekstremværet Hans – og det er ventet å øke de neste dagene. Nå advarer de fritidsbåtførere på Sør- og Østlandet om farene som truer, melder Kystverket til alle sjøfarende i det aktuelle området.

Ikke alle fritidsbåtførere har tilgang til navigasjonsvarsler eller meldinger fra kystradio – derfor ber Kystverket nå alle fritidsbåtførere om å være ekstra oppmerksomme. Det kan bli mange uønskede hendelser de neste dagene.

– Det kan være tømmerstokker, planker eller andre gjenstander som har kommet ut i sjøen etter flommen de siste dagene. Slike gjenstander kan føre til uhell og skape farlige situasjoner for både store og små båter. Det begynner også å bli tidlig mørkt om kveldene og da er det vanskelig å se disse gjenstandene, forteller Paul Willy Paulsen, sjøtrafikksentralsjef i Horten VTS.

- Skal du derfor ut med båt de nærmeste dagene, er rådet fra Kystverket å være ekstra oppmerksom, tilpass hastigheten og løft blikket.

Det er for tida stor forskjell på sør og nord. Her fra tirsdagens tropenatt på Engenes. FOTO: DAG ERLANDSEN