Hovedredningssentralen I Nord-Norge fikk natt til søndag melding om en grunnstøting i et område utenfor Sørøya kalt «Fella». Et Sea King-redningshelikopter ble kalt ut, det samme redningsskøyta «Gjert Wilhelmsen». Sjarken hadde grunnstøtt på en holme.

Havneinspektør Levi Wiik ved Hammerfest havn opplyser at de var nær stedet da mayday-meldingen ble sendt over Kystradioen. Cirka 25 minutter seinere var de på stedet.

– Det var bare flaks at det gikk så fort. Vi var ute i går kveld i forbindelse med at en tankbåt var forsinket med én time, sier han.

– Bare litt av babord side stakk opp av sjøen. Tau og fiskeredskaper fløt ved siden av. De to fiskerne satt oppå båten, sier Wiik til nettstedet ifinnmark.no.

Begge fiskerne hadde på seg regningsdrakter. De hoppet ut i sjøen og svømte mot losbåten.

– Vi kastet ut en livbøye til dem og fikk dem opp. De var ved godt mot, sier han.

– Området der de gikk på grunn heter «Fella». Det er ganske lavt der. De er nok ikke den første som har gått på grunn der, sier Wiik.

Eier av båten «Elias» Arnstein Albrigtsen opplyser til samme nettsted at hans ansatte hadde vært på fiske i Båtsfjord og var på tur hjem til Bø i Vesterålen da uhellet oppsto.

– Jeg var ikke selv med da det skjedde, men mine ansatte har besiktet båten i etterkant. Da var det bare styrhuset som var over vann. Jeg har vært i kontakt med Kystverket, forsikringen og andre parter. Båten blir tatt opp derfra, det er bare snakk om tid og hvem som skal gjøre det. Den ligger så pass grunt at man regner med å klare å ta den med kran, sier han til nettstedet.