– Alt er klart. Nå venter vi på ferdigtrykte bokser fra Nederland, og målet er å produsere i månedsskiftet mai-juni, sier direktør Viktor Bjarne Johnsen til Bladet Vesterålen.

Vesteraalens har ifølge avisen en ordre på 70.000 fiskebollebokser til kinesiske matbutikker så langt.

De har sendt fiskeboller til Kina tidligere. Det var imidlertid bare en prøveforsendelse for å sjekke logistikken. Det gikk bra.

Selskapet skal også forøske seg med omega 3-olje på flaske. Olja skal ferdiggjøres over helga og 11.000 flasker skal så sendes til Kina.

– Hvor mange bokser og flasker forventer dere å sende etter hvert?

– Det tør jeg ikke å si. Vi vet ikke ennå. Men vi har store forventninger, sier han tror at det kinesiske markedet kan bli like stort som hjemmemarkedet.

Han forteller videre at de har en nyhet på gang.

– Vi jobber med å sette opp en ny produksjonslinje ved siden av hermetikklinja. Den skal produsere ferske fiskeboller i plast som havner i ferskvaredisken.

– Forskjellen blir et ferskt image, og en oppskrift med mer fisk i. Vi jobber også med å finne frem til en oppskrift uten laktose – det hadde vært det optimale, sier direktøren.

Johnsen håper å kunne lansere det nye produktet i butikkene 1. februar.

– I så fall må vi i gang med produksjonen etter jul. Vi håper å ha maskineriet klart i løpet av høsten, forteller han.

I disse dager er Johnsen på ei ingrediensmesse i sveitsiske Geneve. Hovedmålet der er å vise fram omega 3-oljen sin som ingrediens i matvarer.