Det melder politiet i Finnmark, som friga navnet i formiddag, i samråd med de pårørende. Iversen var en velkjent og dyktig yrkesfisker, godt likt i fiskerimiljøet i Båtsfjord.

Etterforsker

– Politiet etterforsker fortsatt ulykken, men det er ingenting som tyder på at det skyldes noe annet enn en tragisk ulykke, sier politiadvokat Ylva H. Kvikstad til iFinnmark.

Den avdøde er sendt til obduksjon.

Det var søndag klokken 18.45 at politiet i Finnmark mottok meldingen om at en båt hadde kantret ved Skarvbergvika i Båtsfjorden. Det var to personer, far og sønn, i båten.

Faren, en mann i 50-årene, omkom. Sønnen er under atten år gammel.

- Dypt preget

Lone Johnsen, ordfører i Båtsfjord kommune, beskrev mandag overfor iFinnmark et lokalsamfunn som er dypt preget av dødsulykken.

– Folk reagerer på Facebook, og uttrykker sin største medfølelse. Båtsfjord er et lite samfunn. Dermed blir alle preget av den forferdelige hendelsen, forteller hun.

Johnsen understreker at det er snakk om en tragisk ulykke, spesielt for den involverte sønnen.

– Han har vært gjennom en svært traumatisk opplevelse. Det er han jeg tenker mest på i dag, sier ordføreren.

Johnsen legger til at det er viktig at lokalbefolkningen tar vare på hverandre nå. Noe hun er sikker på at folk vil gjøre.

– Her er det alltid folk som stiller opp for å passe på hverandre når ulykker skjer, slår hun fast.

- Godt likt

Jan-Helge var godt likt, flink og arbeidssom, en mann som stilte opp når noen trengte hjelp, sier leder i Båtsfjord fiskarlag, Jens Einar Bjørkås Johnsen.

- Jeg kjente ham ikke personlig, men miljøet her er lite og alle vet godt av hverandre. Man møtes på kaia og slår av en prat. Jan-Helge var mannskap på «Sundsbøen» og hadde ellers erfaring fra tråler. Å miste han er dypt tragisk, først og fremst for familien, men også for fiskerimiljøet i Båtsfjord.

Vennene samler nå inn penger til familien.