- Sjømatnæringen er en viktig fremtidsnæring for Norge og rekruttering av nye medarbeidere til sjømatnæringen og til Sjømatrådet som kompetansebedrift er vesentlig. Det er derfor gledelig å ønske Elisabeth, Stian og Tom velkommen til sjømatnæringen og Sjømatrådet, sier Renate Larsen administrerende direktør i Norges sjømatråd.

Elisabeth Øvreberg går til Sjømatrådet fra UiT

Elisabeth Øvreberg starter 1. juni i stillingen som senior kommunikasjonsrådgiver med fokus på innsiktsformidling. Elisabeth kommer fra stillingen som forskningsjournalist ved Universitetet i Tromsø hvor hun har arbeidet siden 2010. Før det var Elisabeth kontorsjef hos Byggmesteren i Tromsø i tre år etter å ha jobbet som journalist og desk-/vaktsjef i Nye Troms og iTromsø fra 2004. Elisabeth har studert journalistikk og statsvitenskap. Hun har også fått en journalistpris fra Forskning.no og en kommunikasjonspris for gjennomføring av obligatorisk PhD-kurs i forskningsformidling ved Det helsevitenskaplige fakultet ved UiT.

- Jeg gleder meg til å begynne å arbeide i en så spennende bransje. Norge er en stolt fiskerinasjon og det er et viktig felt for fremtiden. Jeg ser frem til å starte i Sjømatrådet i juni, sier Elisabeth Øvreberg.

Stian Søderbom ny Art Director i Sjømatrådet

Stian Søderbom startet denne uken som Art Director i Sjømatrådet. Dette er en nyopprettet stilling i Sjømatrådet. Stian kommer fra stillingen som Art Director i Røst kommunikasjon hvor han har arbeidet siden 2015. Stian har lang erfaring som grafisk designer fra en rekke medie- og reklamebyrå som Rød Tråd, Lundblad Media og H-K Reklamebyrå. Stian er utdannet innen grafisk design fra Idefagskolen i Tønsberg.

- Å jobbe som Art Director i Sjømatrådet er en unik mulighet til å få jobbe med en av Norges viktigste merkevarer. Jeg kommer fra byråsiden og da jobber vi ofte over kortere perioder med ulike kunder. I Sjømatrådet ser jeg frem til å kunne jobbe med samme merkevare over tid. Siden det er en nyopprettet stilling ser jeg også frem til å kunne være med å forme stillingen selv, sier Stian Søderbom.

Tom Meland har startet i nyopprettet stilling som Risk Manager/Controller

Tom Meland startet i april i den nyopprettede stillingen som Risk Manager/Controller i Sjømatrådet. Tom kom fra stillingen som CFO i Nord Kapitalforvaltning. Han har lang og bred erfaring innen finans fra blant annet Troms Kraft, DnB NOR Markets og Sparebank1 Nord Norge Securities. Tom har i tillegg ti års arbeidserfaring fra Forsvaret i ulike lederstillinger. Han har en MBA i økonomi og ledelse fra Handelshøgskolen i Bodø og en bachelorgrad i finans fra BI. Tom har også tatt kraftanalytikerstudiet ved Norges Handelshøgskole i tillegg til Forsvarets Befalsskole og Krigsskole.

- Jeg er opprinnelig fra Myre i Vesterålen, et tettsted som gjennom mange generasjoner har livnært seg på det man kan høste fra havet. Jeg er derfor ikke helt ukjent med næringen. Jeg har som ung, både skjært torsketunger og hatt sommerjobber på tråler. Jeg har derimot ikke jobbet med næringen i forbindelse med mitt yrkesaktive liv og ser derfor veldig frem til å jobbe i Sjømatrådet. Det blir litt som å komme tilbake til hjemtraktene, sier Tom Meland.