- Det er veldig spennende og lærerikt å være her, dette får jeg nok bare oppleve èn gang i livet sier en travel Erlend Fagervold, som er elev ved restaurantfag- og matfag ved Sortland videregående. Under kyndig ledelse av lærer Leif Arne Holm laget Erlend og tre medelever smakfulle tapasretter av fisk til kresne ganer på Nordlands stand under fiskerimessa.

Og rettene falt tydeligvis i smak, de ble i alle fall borte i sånn tempo at kokkene måtte jobbe i ett sett for å holde tritt. De brave kokkene regner med å servere om lag 500 kilo fisk fram mot messeavslutningen på fredag.

Elevenes tur til Brussel er et resultat av et samarbeid mellom Nordland fylkeskommune og Vesterålen fiskeripar Elevenes tur til Brussel er et resultat av et samarbeid mellom Norland fylkeskommune og fiskeriparken på Myre.

Fylkesråd for utdanning Oddleif Olavsen (H), tror det er en fantastisk ballast å ta med seg for for elevene.

-De får oppleve miljøet, kjenne pulsen og får kunnskaper om hva som skal til for å lykkes i bransjen. Det er meget bra. Jeg er veldig fornøyd med at fylkeskommunen har bidratt til å gi disse ungdommene en unik erfaring, sier han.

Sjømatmessa i Brussel er verdens største i sitt slag, og er et veritabelt utstillingsvindu for alt som har med sjømat å gjøre. Det er 1600 utstillere til stede over et enormt område. I løpet av de tre dagene som messa foregår vil om lag 80 000 mennesker være innom.

Nordlands stand under fiskerimesa - Arena Nordland - er et samarbeid mellom Nordland fylkeskommune og 19 deltakende bedrifter. Vesterålen Fiskeripark er organisator.