Drøyt tre år etter forrige nybygg, er Ulf Helge Johansen «på ferde» igjen. I forrige uke forlot han GOT Skogsøy i Mandal med 11-metringen «Kristine E». Nok en gang med kurs for Nordvågen i Nordkapp. Men denne gangen er det en vesentlig mindre 11-metering.

- Dette er åttende gang vi bygger den lille 11-metringen, forteller salgssjef Andre Rustad ved GOT Skogsøy til Kyst og Fjord. Den forrige 11-metringen til Johansen var av den store typen. Den er nå solgt.

Lasterom på 20 kubikk

Å kalle bygg nr. 133 fra Mandal for «liten» er imidlertid direkte feil, selv om den er atskillig lavere og har atskillig mindre volum enn sin storebror med samme lengde. Nye «Kristine E» har en lettskipsvekt på 47 tonn, et lasterom på 20 kubikkmeter og måler 10,99 X 4,8 meter. Toppfarten er på ni knop, mens marsjfarten er 7,5 – 8 knop. Båten er rigget for garn.

- En «super-sjark», mener Rustad. - Dette er båt nummer to vi leverer til samme reder og det har igjen vært en glede å samarbeide med Ulf Helge.

21 båter på tre år

Telleverket har gått rimelig hurtig på verftet helt sør i landet. Nye «Kristine E», som for øvrig er oppkalt etter rederens bestemor, er bygg nummer 133 fra GOT Skogsøy. Forrige «Kristine E», som kom oppunder jul i 2020, hadde byggenummer 112. Det betyr altså på litt over tre år har verftet bygget 21 nye båter.

- Det er ikke den store etterspørselen akkurat nå, men vi håper det kan løse litt utover våren, sier Rustad.

- Er det kvotemeldinga som bremser?

- Det er vanskelig å si. For noen er det kanskje det. Men vi opplever det vel så viktig at torskekvoten har gått ned.

«Kristine E» er for øvrig oppkalt etter rederens bestemor.

Foruten garnspill, garnrenne og garnbinge, kan arbeidsekket by på en bløggebinge samt et sorteringssystem i luka som fordeler fangsten i lasterommet. Foto: Got skogsøy
Fra køya kan skipperen følge med på Olexen om hvor i verden de befinner seg. Eller for den saks skyld se på TV. Foto: got skogsøy
God utsikt fra førerplassen. Foto: got skogsøy
Fra maskinrommet. Hovedmotor nærmest, aggregatet bak til høyre. Foto: got skogsøy
Også ei romslig messe er det plass til inne i styrhuset. Foto: got skogsøy