- Det er en følge av at årets påske kommer tidligere i år enn i fjor. Samtidig har mindre fiske ført til stor prisøkning for torsken, sier Ove Johansen hos Norges sjømatråd i en pressemelding.

Norge eksporterte klippfisk for 263,6 millioner kroner i februar. Det er en nedgang på 19 prosent eller 62,4 millioner fra februar i fjor. Det ble i februar eksportert 6 130 tonn klippfisk, som er en nedgang på 36 prosent eller 3 386 tonn fra februar i fjor.

Av dette ble det eksportert klippfisk av atlanterhavstorsk for 109 millioner kroner. Det er en reduksjon på 45,5 millioner kroner fra februar i fjor. Prisen for klippfisk lå i februar 42 prosent over samme måned i fjor. Verdien av klippfisk sei kom på 135,4 millioner kroner i februar. Det er en nedgang på 9,4 millioner kroner fra februar i fjor. Prisen på sei lå i februar 21 prosent over fjorårets februar.

Største enkeltmarked for klippfisk var Brasil og eksporten kom på 70 millioner kroner, en nedgang på 89,6 millioner kroner fra februar i fjor.