Etter et Fiskeridirektoratet sendte ut sine forslag om omstrukturering som innebærer kutt av ni fiskerikontor, har flere lokale «redningsaksjoner» startet.

Fiskebåtrederen på Skjervøy mener en slik aksjon er bortkastet energi for Skjervøys vedkommende, skriver Framtid i Nord.

- Malte bort fiskerifond

– Vår levevei har ikke blitt prioritert. Nergård-millionene ble brukt på maling og et gammelt verft, framfor fiskerifond og noe som ville gitt satsning. Og den nye kystsoneplanen vitner om at vi skal holde på med laks. Dette er politikk og ei styrt retning, mener fiskeskipperen ifølge avisa.

Pila rett ned

Svein Roger Karlsen er medeier i Arnøytind AS, selskapet som eier kommunens største fiskebåt «Arnøytind». Fra rorhuset her har han fulgt ei utvikling som de siste årene kun har pekt i ei retning - nedover.

–Vi hadde de beste forutsetningene for å være en motor innenfor fiskeriene. Vi flere store fiskebåter, som «Meilandstind», «Sverdrupsson», «Birgerson» og «Alfredsson», bare for å nevne noen. I dag er det bare vi, og ett par andre båter med litt størrelse. Da er det ikke så rart at vi ikke får beholde noe fiskerikontor, sier Karlsen.