– Ingebrigtsen skal velges inn på Stortinget nå. Det er dette denne saken dreier seg om. Han blir korrigert av fiskeriministeren på at dette ikke er regjeringens politikk. Ergo synes jeg han har landet med et magaplask, sier lederen i Norges Fiskarlag, Reidar Nilsen, til Norsk Telegrambyrå.

– Jeg registrerer at Aker Seafoods og Røkke misliker å være i fiskerinæringen i Nord-Norge. Jeg synes vi skal gi ham muligheten til å forlate landsdelen, uttalte Ingebrigtsen som er medlem i Arbeiderpartiets programkomité, melder auraavis.no.

Roger Ingebrigtsen vil legge fram forslaget til kvotereguleringer når komiteen møtes neste uke. Han ser for seg at kvotene, etter at de er kjøpt opp, kan stykkes opp og deles ut på nytt, slik at kystfiskeflåten har mulighet til å konkurrere om kvotene.

– Jeg vil ha flere mellomstore og små fartøy som kan levere hyppigere. Kvotene må være små nok til at flere kan delta, sa Ingebrigtsen til Nordlys.

Ønsker å satse

Konsernsjef Olav Holst Dyrnes i Røkke-selskapet Aker Seafoods er ikke begeistret.

– Vi ønsker å være og å satse i Nord-Norge. Det har vi uttalt fra dag én. Men vi har tatt til orde for å diskutere om rammevilkårene vi opererer under er de som er riktig for framtida. Det er en knalltøff bransje med et regime som er konstruert i en annen tid. Så spør vi om det er riktig regime for framtiden, sier Holst Dyrnes til telegrambyrået.

Kjenner ikke næringen

Fiskerlagslederen har ikke sans for det han mener er Ap-politikere som vil bruke kvotestriden i valgkampen.

– Roger Ingebrigtsen har ikke diskutert sine tanker om et ressursselskap med noen som jeg kjenner i fiskerinæringen. Dette er et utspill fra en person som ikke kjenner næringen i det hele tatt, sier Reidar Nilsen.