Lørdag formiddag kan barn og ungdom oppleve fisk i mange varianter i Glasshuset i Bodø. Under festivalen setter arrangørene av lørdags formiddag til de unge, skriver råfisklaget.

Tar vare på yngelen

- Det er viktig å ta vare på yngelen, sier festivalsjef Frode Michaelsen. - Vi setter opp et eget barnearrangement under årets festival for å kunne inspirere neste generasjon Folk til å ha et forhold til fisken som næring, kultur- og identitetsbærer i Nord. Hvorfor har uer pigger på ryggen? Er de farlige? Hvorfor ser kveita så rar ut? Gjennom å kunne både se og smake på ulike typer fisk, ønsker vi å kunne gi barn og unge en positiv mat- og kulturopplevelse, som avsluttes med en egen barnekonsert av Tonje Unstad.

Havets skattekiste

Michaelsen framholder at i samarbeid med Norges Råfisklag, Nordland fylkeskommune, Fiskesprell og Bodø kommune ønsker festivalen både å kunne vise frem hvordan ulik fisk og smådyr faktisk ser ut, hvordan de lever og hvordan de smaker.

- Matlagingen tar rockekokken vår seg av, men barna står selv fritt til å velge hva de ønsker å legge i sin helt egen «Havets skattekiste», avslutter Michaelsen og oppfordrer alle voksne til å ta med ungene på bytur lørdag.

Festivalen Folk & Fisk er en byfest med fokus på god musikk, lokal mat og godt samvær og arrangeres i Glasshuset i Bodø 13. og 14. mars.