– Jeg skal presentere hvorfor vi skal spise fisk annet en bare for omega 3. At vi skal få i oss nok omega 3 er viden kjent, men vi må også dokumentere andre helseeffekter ved å spise fisk. Vi kan for eksempel få i oss bioaktive petider, sier Ida-Johanne til nettsida til Universitetet i Tromsø. Bioaktive petider er en liten bestanddel av proteiner som i følge Jensen gir en helseeffekt i kroppen utover det som er vanlig med proteiner. – Det er antioksidanter som kan være med på å redusere høyt blodtrykk og være fedmereduserende, sier Jensen, som tenker at deltakelsen i Forsker Grand Prix er både spennende og skummelt.

Forsker Grand Prix arrangeres for andre gang i Tromsø av Framsenteret og Universitetet i Tromsø. Onsdag skal seks kandidater på scenen. De har fire minutter på seg til å overbevise publikum og presentere hva de driver med.

– Jeg synes det er veldig spennende å få anledning til å presentere viktig forskning til den menige mannen i gata, sier Ida-Johanne Jensen, som er stipendiat ved Norges Fiskerihøgskole i Tromsø. Temaet hennes er «Spis fisk – for å bli frisk som en fisk!»