– Det er skreisesong, og da er Lofoten stedet å være. Jeg ser fram til å møte næringa langs kysten og til å feire nasjonalfisken vår, sier Sivertsen i en pressemelding.

Fiskeri- og sjømatministeren starter torsdagen på Lofotprodukter, en del av Insula-konsernet som satser på foredling av sjømat av høy kvalitet, før han skal besøke den lokale gründerbedriften Lofoten Seaweed, som lager produkter av tang og tare. Senere på kvelden skal han holde innlegg og delta på NHO Nordlands skreimølje.

Fredag går turen først til den familieeide bedriften Ellingsen Seafood på øya Skrova, som driver med lakseoppdrett, kval og tørrfisk, og videre til forskings- og rådgivningsbedriften Salt.

– Denne regionen har livnært seg av havet i mange hundre år. Bredden av disse virksomhetene viser hvordan tradisjonene både blir tatt vare på og utviklet videre, sier fiskeri- og sjømatministeren.