- Etter over 20 år med produksjon og salg av sjømat i det svenske markedet, har hovedeier i børsnoterte Domstein ASA, familieselskapet R. Domstein & Co AS, kommet frem til at de ønsker å fokusere på sin aktivitet i Norge. Det er i dag inngått avtale mellom Kverva AS, hovedeier i Lofotprodukt AS og R. Domstein & Co AS som, etter gjennomføring av de transaksjoner som der er avtalt, medfører at Domstein ASA vil bli restrukturert, blant annet med det resultat at virksomhetene til Domstein Foods og Lofotprodukt blir integrert, med Lofotprodukt som eier av Domstein Foods’ virksomhet, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Lofotprodukt AS på Leknes har utviklet, produsert, solgt og bygget merkevare innen sjømat i Norge gjennom 20 år, med vekst hvert år. Nå vil selskapet å utvide virksomheten til også å omfatte større deler av det nordiske markedet.

- Da vi fikk mulighet til overtagelse av den svenske virksomheten, passet dette godt inn i vår strategi. Eierskap i Domstein Foods AB gir oss mulighet til å ta en ønsket posisjon utenfor Norge, sier Sigvald Rist, administrerende direktør i Lofotprodukt AS. Rist beskriver Domstein Foods AB som en solid virksomhet bestående av dyktige ansatte med betydelig kompetanse innen utvikling og produksjon av sjømat.

- Lofotprodukt AS og Domstein Foods AB har produkter og kompetanse som utfyller og kompletterer hverandre. Vår strategi med overtakelsen av Domstein Foods AB er derfor å spille på hverandres beste sider og videreføre eksisterende aktivitet, sier han.