De har valgt sjarken som felles arbeidssted og hadde Stamsund som leveringssted i den måneden de trengte på å få opp maksimalkvoten i åpen gruppe, 12,4 tonn skrei.

– Det var helt rått! Stemninga er ganske unik, og det er så mye fisk at det gir litt gold-rush-følelse. Folk jobber hardt, men tjener penger og er glade, sier storebror Anders Eimhjellen Blom (32) til Avisa Nordland. Brødrenes båtkjøp og lofotfiske ble først omtalt av Bodø Nu.

– Vi har fylt kvoten på 12,4 tonn torsk. Så nå må vi prøve å fiske noe annet. Det er en bærekraftig bruk av havet. Det er fint å være med på. Noe man blir stolt av, samtidig som man får vanvittig respekt for dem som har gjort det før, med et helt annet utstyr enn det man har nå, sier han til an.no.

Etter å ha deltatt i fritidsfiske tidligere, tok Anders løs på ideen om å prøve seg som fisker. Han har jobber som lærervikar vinterstid og ellers i Fjelltjenesten i den lysere årstiden. Sigurd (27) flyttet nordover fra Trondheim for å være med.

De fant seg båt i Jøkelfjord i Nord-Troms. De gikk med den sørover.

– Det ble en heftig ilddåp. Selv om man vet at båten tåler mye sjø, så er det skummelt med fire-fem meter høye bølger, fastslår Anders.

– På mange måter er det nå den tøffeste tiden begynner. Planen var å fiske hyse, men koronakrisen skaper usikkerhet om etterspørselen. Men det føles også veldig rett. Jeg har ikke hatt en eneste kjedelig dag på jobben hittil, og det synes jeg er det viktigste, sier Anders Eimhjellen Blom.