Nå går det mot en thriller under helgas årsmøte i Arbeiderpartiet.

- Utgangspunktet er selvsagt at jeg står på vedtaket i AUF, uavhengig av hva Nordland arbeiderparti har vedtatt. Jeg regner med at Nordland Ap respekterer det. Men ennå er ingen ting skrevet i stein, sier Davidsen til Kyst og Fjord.

Anette fra Hadsel er kommet i skvis mellom AUF-leder Eskil Pedersen og fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, etter at sistnevnte, som er listetopp fra Nordland, gikk ut i media på mandag med følgende budskap: - Ingen fra Nordland får stemme nei til konsekvensutredning. Berg-Hansen mener at delegatene fra fylket er bundet og må stemme for, etter at årsmøtet i fylkespartiet i februar stemte for utredning.

– Har du sagt ja til å representere Nordland Arbeiderparti, så må du også stå bak de vedtakene som flertallet fatter. Det handler om demokrati, sa hun.

Dette har fått AUF-leder Eskil Pedersen til å se rødt. Han krever at representantene fra ungdomspartiet stilles fritt. – Fullstendig uakseptabelt, sier Pedersen til NRK. Han mener det er lang tradisjon i Arbeiderpartiet for at AUF-erne får stemme i tråd med hva ungdomspartiet har vedtatt – selv om de øvrige delegatene er bundet til å gjøre det flertallet i fylkespartiet har bestemt.

Mer i papiravisa