Astroza kommer inn i fiskarlaget med bred erfaring som tidligere seniorrådgiver i fiskeriavdelingen i Nærings- og fiskeridepartementet (NFD. Når han tiltrer 1. januar 2024 tar han med seg en betydelig ekspertise innen fiskeriforvaltning og ikke minst en dyp innsikt i situasjonen i Skagerrak og Oslofjorden.

Kontorfelleskap i Oslo

Astroza vil ha sitt kontor i Oslo, hvor han deler plass med Norges Fiskarlag, Fiskebåt, FHF, og Norges Sjømatråd i Stenersgata 2.

Som avdelingsleder i Oslo vil Astroza få et spesielt ansvar for å utvikle og ivareta viktige fiskerier for medlemmene i kommende år. Dette inkluderer marin arealforvaltning og ivaretakelse av fiskernes interesser i plan- og arealprosesser i Sør-Norge.

Styrker laget

Janita Arhaug, daglig leder i Sør-Norges Fiskarlag, ser frem til å ønske den nye medarbeideren velkommen til teamet.

- Med Astroza får vi en kollega som kan bidra til å forbedre og ivareta fiskernes rammevilkår på flere områder. Han besitter en unik kombinasjon av utdannelse, faglig integritet og personlighet, som vil være av stor verdi når vi utvikler vår organisasjon i Sør-Norges Fiskarlag til det beste for våre medlemmer, sier Arhaug i en pressemelding.