- Frøya ønsker å være en fiskerikommune også i framtiden. Da må vi gjøre det lettere for ungdom å komme seg inn i næringa, mener Venstres Arvid Hammernes og ber kommunen se på låne og støtteordninger for de som vil satse framtiden på havet, melder froya.no

- Vi er og blir en fiskerikommune og vi ønsker å være en fiskerikommune også i framtiden, oppsummerte ordfører Berit Flåmo en flere timers fiskeridebatt i kommunestyret forleden. En debatt som viser at det må tas flere grep om Frøya skal fortsette å være det Flåmo ønsker, og ikke bare bli en kommune med oppdrett. Men kommunen er på hugget for fiskerne med nye havneanlegg både på Dyrøya og Sistranda.

Arvid Hammernes var klar på hva han mente måtte på plass.

- Finansiering er et viktig tema. Skal en ungdom forsøke å etablere seg som fisker i dag med egen sjakk og kvote snakker vi fort om summer på 5 millioner, sa Hammernes ifølge nettstedet.

- Skal ungdommen også etablere seg med hus og familie, blir dette fort kostbart, sa Hammernes som mente kommunen måtte se på om det var mulig med stønadsordninger og lån for nye fiskere.