– Men først og fremst er dette en heder til våre ansatte som hver dag tenker nytt og legger ned det arbeidet som kreves for å lede en industri som vil selv har skap, sier CEO Matts Johansen i Aker BioMarine.

For Aker BioMarine vant Eksportprisen 2024.

– Aker BioMarine overbeviste juryen om at det er mulig å skape en eksportsuksess gjennom en målrettet, bærekraftig og innovativ forretningsstrategi, skriver Eksfin i en pressemelding.

– Aker BioMarine kontrollerer også hele verdikjeden - fra krillfangst i Antarktis til forskning, produktutvikling, produksjon og salg av krillbaserte ingredienser og produkter. Krillen brukes til både fiske- og dyrefôr, i tillegg til et voksende konsumentmarked som får høykvalitets proteiner fra krillen, legger Eksfin til.

Vinneren har bevist at det kan skapes eksportsuksesser med pionerprodukter, skriver Eksfin, og viser til antarktisk krill. Foto: Bahar Mozfar/HI

De skriver at juryen er spesielt imponert over at 91 prosent av selskapets omsetning er fra fra eksport, med hovedmarkedene i Amerika og Asia.

Aker BioMarine har bidratt til å etablere en ny milliardindustri, og har etablert seg som en verdensledende eksportør av en ny råvare i det globale markedet.

Aker BioMarine har 91 prosent av omsetninga fra eksport, og vinner Eksportprisen 2024. Foto: Kilian Munch