Prøvesmaker årets tørrfisk

Til å presentere årets tørrfisk vil tørrfisk-kokken Franco Favaretto fra restaurant Baccaladivino i Mestre like utenfor Venezia, bidra med sine kokkekunster om tørrfisk. Det er Don Pippo i Bergen og Vulkanfisk i Mathallen i Oslo som vil legge til rette for årets tørrfisk-opplevelse - og servere aperitivo av årets tørrfiskfilet. Det er Sjømatrådet som står bak arrangementene, for å skape blest om tørrfisken.

Aperitivo er en relativt ny trend i Italia. Når det nærmer seg tid for pranzo eller cena (lunsj eller middag), settes de lekreste småretter frem på bardisken, til «gratis» nytelse for fornøyde kunder. Sammen med et glass drikke, kan man gasse seg i seg f.eks crostini med tørrfisk.

Så er du i Bergen 26. august eller Oslo 27. august, har du muligheten til å få en smakebit av sluttproduktet av vinterens strev i nord.