Silje Lien Sveen (VG) Eric Kjerstad Solheim (VG) Ingrid Bjørndal Farestvedt (VG)

Tirsdag formiddag mottok Hovedredningssentralen melding om en synkende båt som tok inn vann i nærheten av Bjugnholmen i Trøndelag. Nødetatene ble varslet og redningshelikopteret Sar Queen rykket ut, melder Verdens Gang på sine nettsider.

I båten satt trønderen Sturla Leth-Olsen (81).

Han befant seg i munningen av fjorden og dro kveiteline, da han oppdaget at det plutselig kom vann inn i båten.

– Jeg så meg over skulderen og så at det hadde kommet vann i kabinen og i motorrommet. Da var det bare å ringe 113.

Bakgrunnen skal ha vært at vann trengte seg inn i motorrommet, som følge av problemer med båtens lens-system som skal tømme vann fra fartøyet.

– Jeg skjønte ingenting, plutselig stoppet motoren.

Måtte klatre ut av takluken

Da han så at båten holdt på å synke, måtte han klatre ut av takluken på båten, forteller han. Bilder fra Hovedredningssentralen viser Leth-Olsen klamre seg fast til den lille delen av den synkende båten som ennå var over vann.

– Etter hvert veltet båten med kjølen i været, så jeg måtte sitte «overskrævs» på kjølen til redningshelikopteret kom og hentet meg i sikkerhet, forteller han.

Humøret var på topp da VG slo på tråden tirsdag ettermiddag, til tross for den dramatiske opplevelsen tidligere på dagen. Foto: PRIVAT

Han estimerer at det gikk omtrent 20 minutter fra han ringte nødetatene til han ble hentet opp.

– Var du redd?

– Nei, egentlig ikke. Jeg visste at redningsfolkene kunne jobben sin, og jeg følte meg trygg på at de kom og fisket meg opp. Så ingen dødsangst her, jeg er jo gammel og skal dø uansett.

– «Blaut» på føttene

Klokken 10.50 skrev politiet i Trøndelag på Twitter at havaristen hadde blitt tatt opp av vannet og at han ble flydd inn til land på Ørlandet. Heldigvis slapp han unna uten skader.

– Jeg ble bare «blaut» på føttene. Heldigvis hadde jeg redningsvest og mobiltelefonen så jeg fikk varslet.

Han sier at han er takknemlig for innsatsen til redningsselskapet.

– Det var jo en dramatisk og merkelig opplevelse å plutselig være begivenhetens sentrum. Jeg har jo sett på TV-program om redningsaksjoner og lest bladet til Redningsselskapet og sett dramatiske beskrivelser, og plutselig var jeg det selv.