- Du kan spørre hvem du vil, alle sier det samme; nemlig at minsteprisen i flere måneder har vært alt for høy sier Magnar Pedersen, avtroppende direktør i Nergård-konsernet.

- Nergård eier også trålere. Sier du det samme som trålerreder?

- Absolutt. Prisen måtte ned.

Det var i forrige utgave av Kyst og Fjord at Reidar Nilsen hevdet at stenginga av flere mottaksanlegg i forkant av prisdrøftingene var ledd i et spill fra kjøpersida.

- Jeg har en mistanke om det. Kjøperne har visst at Råfisklaget ikke ville ha brudd denne gangen og dermed har de utnyttet situasjonen, sa Nilsen, som mente «toneangivende aktører» stod bak. På spørsmål fra Kyst og Fjord om hvem han hadde i tankene, svarte han: - Norway Seafoods, Nergård og Ålesund-karene (Jangaard, Fjordlaks med flere. Red anm.)

Også Norway Seafoods avviser kritikken. Produksjonsdirektør Per Gunnar Hansen mener kritikken skyter høyt over mål, all den tid Norway Seafoods ikke har stengt noen anlegg. – Tvert om har vi gjort hva vi kunne for å holde åpent, og klart det. Så her kjenner jeg meg over hodet ikke igjen, sier han.

- Markedet har vært fryktelig vanskelig. Minsteprisen er et signal, men er selvsagt ikke til hinder for å betale overpris når markedet bedrer seg.

Mer i papiravisa