Kyst og Fjord har tidligere omtalt Vebjørn Møller på Reine, som har etablert sitt eget modellbåtverksted innerst i foreldrenes garasje. Her bygges bestillingsverkene av gamle treskøyter på løpende bånd, og nå blir produksjonen enda mer profesjonell.

Les også: En stigende stjerne i båtbyggerbransjen

Stortakknemlig

Som vi også har omtalt, dro sjarkfisker Peter Rinø i gang en spleis for innkjøp av mer og bedre verktøy til modellbyggeriet. Her traff Rinø en nerve langs kysten, for spleisen tok av som en rakett, og endte på litt over 60 000 kroner.

En stortakknemlig Vebjørn takket giverne varmt for støtten, og så frem til å gå i nærmeste byggevarebutikk og handle inn utstyr.

Les også: Vebjørn-spleis passerer 50 000

Men nå blir handlelista enda lengre. Verktøy-leverandøren Ryobi Norge ble nemlig oppmerksom på Vebjørn, og at han var fan av nettopp dette merket. Dermed ble han kontaktet med spørsmål om å bli ambassadør for merket, og spørsmål om hvordan ønskelista hans så ut.

Ønskelista

Forleden ankom pakken, og Vebjørn kunne overveldet konstatere at store deler av ønskelista var innfridd og litt til.

Her var det kappsag, søyleboremaskin, fingersliper, pussemaskin, graveringspenn, håndfreser, en liten vinkelsliper, ekstrabatterier og mere til.

- Og oppbevaringskasse til å ha det i.

Se Vebjørns Facebookside her

Fortrenger plassen

- Så nå holder vi på å bygge ut og gjøre verkstedet større. Jeg får et ekstra kaldrom utenpå dagens rom.

Da Kyst og Fjord var innom i vår lo faren hans av at han kom til å bli fri for garasje hvis modellbåtsuksessen bredde mer om seg. Og nå skjer det.

- Ja, nå er det bare å vike unna, ler Vebjørn.

Gjør ting lettere

Dermed blir de innsamlede midlene fra spleisen til et aldri så lite «verktøyfond», som gjør det mulig for ham å sikte enda lengre. En del kostbare verktøy som dimensjonshøvel, og på litt lengre sikt laserskjæringsrigg har plutselig rykket nærmere.

- Foreløpig har jeg bare handlet litt håndverktøy som tappjern og sånt, samt litt byggematerialer. Men det blir penger som kommer veldig godt med i den videre oppbygginga av verkstedet.

Å få mer og bedre verktøy betyr svært mye for Vebjørn, som på grunn av en muskelsykdom har nedsatt styrke i hender og armer.

- Med bedre verktøy blir ting blir lettere, det hjelper godt på, for jeg har jo ikke verdens beste helse.

Leverer over forventningene

Markedsdirektør i Ryobi Norge Richard Sæther Thorsen synes det var kjempehyggelig å bli kjent med modellbyggeren fra Lofoten, og sier han passer rett inn i deres strategi for kommende sesong. For det er selvsagt ikke bare for å være julenisser de har sendt harde pakker nordover.

- Vi skal satse mye på hobby- og håndverksverktøy, og skal lansere masse småverktøy av den typen han trenger i sitt verksted. Så her passer Vebjørn veldig godt inn hos oss. Pakken han har fått nå er en god start, men det kommer mer, for han skal være med oss videre som en god ambassadør, sier Thorsen.

- Det satses mye på influensere for tiden, men her har vi en som leverer langt over det man kan forvente av de profesjonelle. Vi ser at respons-tallene hans på Facebook skyter avgårde.

Frie tøyler

Og Vebjørn står helt fritt til å si hva han mener.

- Utstyret han har fått er fullt ut sponset av oss, han får utstyret mot at han tester det og legger ut omtaler. Men han har ikke fått noe manuskript fra oss, han står helt fritt til hvordan han vil gjøre det. Han fikk utstyret fordi han er dyktig i det han gjør, og kan vise veldig godt hvordan ting fungerer i praktisk arbeid, sier Thorsen.