Dermed kan næringa notere en vekst på 73 prosent fra i fjor. Volumveksten er på 101 prosent. De største markedene for kongekrabbe i august var Hongkong SAR, USA og Sør-Korea.

August er tradisjonelt den sterkeste måneden for eksport av kongekrabbe. Da er etterspørselen etter levende kongekrabbe i Asia høy, samtidig som den russiske sesongen på rød kongekrabbe ikke er kommet i gang ennå.

Historisk høy eksportverdi

- Årets august er i så måte intet unntak. Økte landinger sammenliknet med i fjor gir utslag i økte eksportvolum. Faktisk er det en rekordhøy eksportverdi for kongekrabbe i en enkeltmåned. Den er 28 millioner kroner høyere enn forrige rekordmåned, som var i august 2021, sier ansvarlig for skalldyr i Norges sjømatråd, Josefine Voraa.

Målt i volum er eksporten i august kun slått av august 2018.

Størst vekst til Hongkong

- Hongkong SAR fortsetter veksten vi har sett hittil i år og er både det største markedet og vekstmarkedet denne måneden, med en økning i eksportverdi på 36 millioner kroner, eller 230 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor, forklarer Voraa.

August har tradisjonelt vært en sterk måned for eksport av levende kongekrabbe til Hongkong SAR og Kina.

Økende etterspørsel etter at koronarestriksjonene opphørte

- Etter at koronarestriksjonene i disse markedene ble opphevet tidligere i år, har det vært en økende etterspørsel etter kongekrabbe. Det gjelder spesielt til hotell-, restaurant- og kantinesegmentet, som er en viktig vekstdriver, sier Norges sjømatråds utsending til Kina, Andreas Thorud.