Dette skriver Vesterålen Online. Det er likevel ikke som vertskap at han har fått bryne seg mest i starten.

- Det har vært mye trøkk på jobb siden jeg startet, sier Saunes til VOL, og henviser til påstander om stråling fra et amerikansk fartøy på øvelse.

Saunes er på plass på Sortland etter at tidligere kystvaktsjef Arild Skram etter en lengre sykemeldingsperiode er gått over i en prosjektstilling knyttet til internasjonal kystvaktbygging. Lars Saunes skal i utgangspunktet være sjef på Sortland i ett år, melder nettstedet videre.

Under seilingsøvelse utenfor Finnmarkskysten med amerikanske USS "Farragut" opplevde besetningen på KV «Nordkapp» ubehag.

– Besetningen merket at de fikk tekniske problemer med fartøyet. Utstyr skrudde seg rett og slett av. De kjente at huden ble varm av strålingen de ble utsatt for. Da tok de kontakt med det amerikanske fartøyet slik at radaren ble slått av, sa konstituert sjef for Kystvakta kommandør Lars Saunes til NRK.

Tirsdag kveld sier det amerikanske forsvaret gjennom løytnant Sean P. Riordan følgende til NRK:

– Konklusjonen er fregatten ikke sendte ut radarstråling i nærheten av kystvaktskipet KV «Nordkapp». Den amerikanske marinen vil imidlertid undersøke saken nærmere.

Ett av besetningsmedlemmene er sykemeldt etter hendelsen.