– Situasjonen er slik at redningsskøyta «Peter Henry von Koss» fortsatt skal være stasjonert i Mehamn, men den vil være ut av drift til midten av august. Den skal absolutt opp å gå igjen. Men vi har dessverre en bemanningskabal som ikke går opp akkurat nå, sier beredskapssjef i selskapet, Tom Haakenstad, til avisen.

I fravær av redningsskøyta «Peter Henry von Koss» gikk redningsskøyta «Reidar von Koss» fra Båtsfjord til Mehamn i helga for å «fylle hullet».

– Redningsskøyta kan raskt flyttes ved behov, og vi følger tett med på hvor det er størst fiskeriaktivitet. Endelig avgjørelse om forflytninger gjør vi i tett dialog med Hovedredningssentralen, sier Haakenstad.

Preget av usikkerhet

Nestleder i Nordkyn Fiskarlag, Øyvind Berg, er glad for at redningsskøyta skal bli værende i Mehamn. Samtidig forteller Berg at han snakker med andre fiskere om en hverdag preget av usikkerhet.

– Jeg tror Redningsselskapet ønsker at skøyta i Mehamn forblir operativ. Det er det mest fornuftige for både Vest- og Øst-Finnmark, på grunn av de store avstandene. Det er lurt å ha en skøyte i midten. Dessverre er det sånn at vi ofte er usikre på om redningsskøyta er operativ eller ikke, når det stadig kommer nye beskjeder. Det gjør at vi føler oss mindre trygge, sier Berg til avisen.