Den Japanske organisasjon All Japan Sushi Association (AJSA) Sushi Skills Institute og Eksportutvalget for Fisk (EFF) har undertegnet en intensjonsavtale (Memorandum of Understanding) om samarbeid og vennskap til fremme for japansk sushitradisjon og norsk sjømat.

AJSA ble etablert I 1961 og er Japans ledende organisasjon for fremme av helse, hygiene og faglig kompetanse innen tilberedelse av sushi i Japan og resten av verden. AJSA har over 10 000 medlemmer og støttes av det japanske departement for Helse, Arbeid og Velferd.

AJSA Sushi Skills Institute har observert at norsk laks er et tilgjengelig og foretrukket produkt de fleste steder hvor de holder kurs og seminarer.

- Norsk laks er et trygt og velegnet sushiprodukt som også er enkelt å håndtere, sier Kazato.

- Derfor er det naturlig for AJSA å søke et nærmere samarbeid med EFF i jobben med å sikre utbredelse og forståelse for den japanske sushi tradisjonen samt oppfattelsen av sushi som både sunn og trygg mat, sier han til Eksportutvalgets hjemmesider.