Skipperen berget seg ved at han ble plukket opp av en annen båt, «Birgitte» som fisket i området, mens hans kollega omkom.

Sjarken «Fjordgårdbuen» gikk ut fra Gryllefjord på Senja om kvelden 30. mai 2010 med to mann om bord. De skulle fiske med line etter blåkveite på egga utenfor Malangsgrunnen.

Rett før midnatt var «Fjordgårdbuen» på plass i fiskeområdet, på ca. 300-400 favners dyp. Det var god fangst, og skipperen mente at de hadde fått nok fisk etter å ha trukket tre linestubber. De la seg på været for å sikre utstyr og last. Vinden hadde begynt å friskne til mens de dro den tredje stubben, og var sannsynligvis kommet opp i liten kuling fra nordvest, med enkelte sterkere kast.

Kort etter at «Fjordgårdbuen» hadde snudd og satt kursen mot Hekkingen kom en brottsjø aktenfra og fylte dekket nesten til rekka. Dekket var ikke tomt for vann før neste sjø kom, og etter relativt kort tid la «Fjordgårdbuen» seg over, og begynte å synke. Ett en tid så skipperen at «Fjordgårdbuen» sto nærmest loddrett i vannet, bare med baugen over vann.

Ikke lenge etter sank «Fjordgårdbuen», og medfiskeren, som var inntullet i tauverk, ble trukket med i dypet og ble senere funnet omkommet, melder Statens Havarikommisjon for transport.